Coloring My Memories

Izdelava spletne trgovine

Si želite, da bi vaše spomine shranili še kako drugače kot v mapi na računalniku? S spletno trgovino Coloring My Memories vam omogočamo, da bodo vaši trenutki na svojevrsten način postali magični in še bolj posebni.

OPIS PROJEKTA

Ustvarili smo spletno trgovino za kreiranje unikatnih pobarvank, ki so odlična izbira za vse starosti in priložnosti.

Uvodni opis spletne trgovine je naročnik spesnil takole: “Iz prav vsake tvoje fotografije, ročno in s srcem ustvarimo čudovito ilustracijo. Vse skupaj pa združimo v kvalitetno in lično pobarvanko.” Z enakim pristopom smo zasnovali stran, ki obiskovalcu takoj predstavi, kako lahko ustvari svojo prvo pobarvanko.

Priskrbeli smo

Izdelava spletne trgovine
Uporabniška izkušnja
SEO optimizacija

Leto izdelave

2018

Cilji

Cilj je bil ustvariti kreativen in enostaven spletni dizajn, ki spominja na risanje in barvanje. Enostavnost za uporabo (izbira pobarvanke in nalaganje fotografij) je bil prav tako pomemben cilj, saj tega procesa ni mogoče narediti samo s parimi koraki.

Načrtovanje uporabniške izkušnje

Informacijsko arhitekturo smo zasnovali v preprosto, uporabniku prijazno spletno stran. Pri MASTUDIO smo razvili sistem spletne prodaje, kjer uporabnik naloži svoje fotografije in jih pošlje v izvedbo. Urednik spletne trgovine lahko te slike pregleda, zavrne ali sprejme in izdela lično pobarvanko.

Prilagodljivost za mobilne naprave

Izpostaviti moramo tudi izvrstno uporabniško izkušnjo, ki je prilagojena tudi za mobilne naprave. V današnjem času vedno več uporabljamo mobilne telefone za brskanje po internetu, zato je prilagojenost za vse naprave danes nujna.

Barve

Ker je pobarvanka namenjena tako mlajšim kot starejšim, smo izbrali dve glavni barvi: svetlo roza in kožno barvo.

Tipografija

Celotni vsebini smo dodelili pisavo Source Code Pro, saj spominja na tehnično pisavo, ki se dobro ujema s pojmoma barvic in risanja.

Ilustracije

Vzorci za ilustracije so bili skrbno izbrani, saj smo poskušali ustvariti 8 najrazličnejših ilustracij, ki bi bile primerne za barvanje.

Želite, da vam pomagamo?

Začnimo skupni projekt
Deli ta projekt